Ik gebruik zeer uiteenlopende media: fotografie, video, geluid, teksten. In mijn zoektocht naar een zo overtuigend mogelijke werkelijkheidservaring is geluid in de laatste jaren voor mij een steeds belangrijker medium geworden.

Centraal in vrijwel alles wat ik doe staat de persoonlijke ervaring. De gebeurtenis is het belangrijkst, het uitgangspunt.
Ik streef niet naar schoonheid op zichzelf, maar ik streef er vooral naar een gevoel van herinnering op te roepen. Ik zoek een beeld dat verwijst naar een doorleeft proces, bv naar een wandeling, naar een ontmoeting, naar een bijzondere gebeurtenis.
Zo’n gebeurtenis betekent nog meer als je hem hebt kunnen delen met anderen, zoals de Nachtwandelingen elders op deze site.

Geluid heeft als medium een eigen kwaliteit. Bij een foto of video zie je vooral naar wat een ander heeft meegemaakt. Je kunt je daarin mogelijk goed inleven, maar verder kom je niet.
 Je blijft altijd toeschouwer, een buitenstaander.
Met geluid, zeker als je een koptelefoon gebruikt, sta je zelf middenin de gebeurtenis. Je maakt er deel van uit, komt fysiek in de herinnering terecht.

Een kleine selectie van geluidswerken:

Boucle (2024)
Sleeps (2022)
To Hiroomi (2022)
Sunday (2022)
Merging Spaces (2022)
3 Nocturnal Walks (2020)
Silences (2020)
Level (2020)
Blend (2019)

Voor een overzicht van mijn werk:
fransvanlent.nl